jakie macie foteliki w FX'ach? Z nogą czy pasem Top Tether? Zastanawiam się czy noga nie będzie wbijała się*w siedzisko kanapy. Bardziej chyba skłaniam się*ku pasowi jako trzeci punkt zapięcia. Wybrałem Romera Safefix Plus. A więc noga czy pas?
---------------------------------------- busy z Niemiec do Polski
Mam tego właśnie Romera w wersji Big Giraffe, 9-18kg. Noga dodatkowo stabilizuje przód-tył. Te pasy o których piszesz to one mają za zadanie amortyzacje siły podczas zderzenia, są na nim trzy szwy które zrywają się w zalezności od siły uderzenia amortyzując wstrząs. Czy jakoś tak mi pan w sklepie tłumaczył Ale dlaczego noga miałaby się wbijać w siedzisko kanapy to nie rozumiem??
Ja mam FOTELIK ROMER TRIFIX. Też rozważałem zakup fotelika z nogą albo z dodatkowym mocowaniem pasem jednak wybrałem ten z pasem. Sprawuje się ok. Co prawda częściej jest w innym samochodzie nie w FX ale z przenoszeniem nie ma żadnych problemów. Ten z dodatkowym pasem chyba lepiej zabezpiecza przy bocznych przechyłach i bocznych kolizjach.
---------------------------------------- Katarzyna bachory Madki ojciec Afrodyta Stocznia Gdańska Poznań depresja Raków Tatyry Krakowski spleet Wagner Radio tenis Wisła saxofon Londyn Nirvana 1989 mózg państwa
Nie twierdzę że trifix czy TopTether są gorszymi rozwiązaniami niż noga napewno dodatkowe mocowanie od góry bardziej stabilizuje niż gdy go nie ma ale gdyby dać dwa lub trzy to jeszcze lepiej by było i na tym polegają tego rodzaju nowości. Najlepiej wybrać się do sklepu, przymierzyć jeden, przymierzyć drugi.