Forum o forum

Forum o forum

SzukajSzukaj   Użytkownicy   Rejestracja   Wejście
Dzisiaj: 19.01.2026 - 23:58:58
Strony:  1  

Problem z odpaleniem Mondeo MK3 mrugająca sprężynka

WiadomośćAutor

Witam wszystkich ,mam problem z odpaleniem mondka mk3 2.0 diesel.przy probie odpalenia silnik tak jakby chcial odpalic, ale nic z tego i po paru sekundach zaczyna mrugac sprezynka????dzien wczesniej wszysko bylo ok !!! Bylem u mechanika i powiedzial ze do wymiany jest ecu ??? i ze niby go jakos odpalil na krotko czy to jest mozliwe ???? jakie sa objawy padnietego ECU???? wszystkie kontrolki zachowuja sie normalnie przy właczeniu zaplonu ale nie pali POMOCY

ciociagruba

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 05:40:46
Wiadomość # 1
RE: Problem z odpaleniem Mondeo MK3 mrugająca sprężynka

Witam. A sprawdzałeś, czy to czasem nie immo? Choć do immo nie pasuje ta migająca sprężynka. Po przekręceniu kluczyka w pozycję II migająca dioda od immo powinna świecić się ciągiem i po 5 sekundach zgasnąć. PS. Kolego widzę, że jesteś z Koszalina. Jak masz chwilę w tygodniu to daj znać na PW, zdiagnozuję Ci auto.

pm257

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 05:45:11
Wiadomość # 2

jestem z koszalina ale mieszkam w anglii. wszystkie kontrolki gasna tak jak powinno byc, wiec czy mozna wykluczyc ecu czy dalej musze brac to pod uwage ??? pare dni wczesniej byl odlaczony aku... czy moze to jest przyczyna tej awarii???

----------------------------------------
kurs angielskiego Łódź

labik

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 05:49:12
Wiadomość # 3

Podłącz pod komputer i weź wydruk błędów..Bo to to trochę wróżenie z fusów. Może w najlepszym wypadku tylko się zapowietrzył. Napisz jaki masz silnik TDCI czy TDDi

„Raz w życiu pomyliły mi się kroki i od tego czasu chodzę krzywo.” http://www.deconova.pl/

An-drew

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:00:36
Wiadomość # 4

silnik to 2.0 tdci 130km faktycznie kilka dni temu dojechalem na stacje na "oparach" komp.. pokazywal 8km ale po zalaniu jeszcze jezdzilem 2 dni ?!?!? i potem umarl .Mechanik go odpalal jakos no krotko podobno ominal jakis uklad sterowania paliwem do wtryskiwaczy uzywal jakis "plak"czy cos takiego

Może to Twój urok... może to Photoshop...!?!

pitersid

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:07:14
Wiadomość # 5

Zrób tak jak na i zobacz to co pokaże dtc... (0:40 na filmie) dtc none brak błędów

ssszaman

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:15:24
Wiadomość # 6

DZIEKI a mozesz mi powiedziec co oznaczaje te wszystkie wartosci ktore za wyswietlaczu i ewentualnie odczytac bledy ??????

cycuszek

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:23:35
Wiadomość # 7

Są to różne parametry od wersji softu po wskazania np temperatury cieczy chłodzącej, napięcie akumulatora i innych. Zobacz tylko to co pokazuje dTC – Lista kodów DTC. Przy braku kodów widoczna wartość „NONE”. GAGE – Test wskazówek. 8888 – Test wszystkich segmentów wyświetlacza. bULb – Test wszystkich żarówek. r_22 – Wersja ROM’u licznika. E001 – Wersja pamięci NVM. dTC – Lista kodów DTC. Przy braku kodów widoczna wartość „NONE”. 000.0 – Prędkość w milach na godzinę. 000.0 – Prędkość w kilometrach na godzinę. ???? – Wartość nieopisana. 0000 – Prędkość obrotowa silnika w obrotach na minutę. 000.t – Wartość nieopisana. F.000 – Sygnał z czujnika poziomu paliwa. L.000 – Stabilne wskazanie poziomu paliwa. 000.F – Stabilne wskazanie poziomu paliwa w jednostce heksadecymalnej. 000.C – Temperatura głowicy. 000.C – Temperatura płynu chłodniczego w innym miejscu układu. b000 – Napięcie w obwodzie elektrycznym. Ab-L – Czujnik ABS. Ab-H informuje o nieprawidłowości. Eb-L – Czujnik EBD. Eb-H informuje o nieprawidłowości. IL-H – Moc podświetlania wyświetlacza. H – mocno, L – słabo.

[url=http://prace_gruszki.republika.pl]Prace Gruszki[/url] [url=http:www.spsf.pl]Stowarzyszenie Polskich Stroicieli Fortepianów[/url]

PeCha

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:30:23
Wiadomość # 8

super dzieki jutro sprawdze

LadyGaga

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:40:33
Wiadomość # 9

Ja obstawiam pompkę pomocniczą na baku paliwa. Takie wróżenie z fusów ;]

Cześć! Jestem Michał. Jestem tutaj zupełnym żółtodziobem, natomiast mam w zamyśle bezustannie uczestniczyć, w istnieniu niniejszego portalu.

nikson5

Cichy obserwator

Statystyka:
01.01.21 - 06:49:14
Wiadomość # 10
Zaproszenia nowych userów. : Poprzedni temat
Strony:  1  

Administrator zabronił gościom odpowiadać na wiadomości! Aby się zarejestrować, kliknij link: rejestr

Uczestnicy

Driven by: SMF 4.22