Forum o forum

Forum o forum

SzukajSzukaj   Użytkownicy   Rejestracja   Wejście
Dzisiaj: 19.01.2026 - 23:59:38
Strony:  1  

Czy pajęczyna (popękania) wewnątrz miski olejowej są normalne?

WiadomośćAutor

Kiedyś spotkałem się z podobnym widokiem. Auto jezdzi do dzis z tego co wiem,na tej samej misce.

----------------------------------------
10 lat na forum, Pozdrawiam, N-O-R-O-N "Autor materiału nie stwierdził, że przedstawia prawdziwe wydarzenie" - Dziennik Telewizyjny.

N-O-R-O-N

Cichy obserwator

Statystyka:
17.05.23 - 11:12:51
Wiadomość # 1
RE: Czy pajęczyna (popękania) wewnątrz miski olejowej są normalne?

Bardzo czesto tak to wyglada przy alu miskach, raczej norma.

miniek

Cichy obserwator

Statystyka:
17.05.23 - 11:17:32
Wiadomość # 2

Widziałem kilka misek, we wszystkich to było. W mojej aktualnej misce też, więc to norma w silnikach tej konstrukcji. To samo widziałem w escorcie mk5 D, mk6 TD, mk7 Endura TD, w swoim mondku. Wszedzie to samo, i wszedzie było ok, w mondeo tez jest teraz ok, więc ja bym sie tym nie przejmował :) Montując misę zwróć uwagę na to, żeby dobrze wprowadzić cyple ustalające uszczelke na misce, bo jeżeli nie wejdą w prowadzenie to przy dokręcaniu pęknie ci miska.

----------------------------------------
TVP INFO - Prawie jak letterbox. Prawie robi wielką różnicę. Lista kanałów N http://pl.youtube.com/watch?v=Zk5FfqAPc ... re=related http://pl.youtube.com/watch?v=N-nSu9-YcsA

Artu

Cichy obserwator

Statystyka:
17.05.23 - 11:27:26
Wiadomość # 3

Ja tylko rozkręcałem w celach edukacyjnych, składać już nie będę:) Dziękuję za pomoc :)

rosomak29

Cichy obserwator

Statystyka:
17.05.23 - 11:33:54
Wiadomość # 4

od strony mechanichnej jest to norma ze względu na pracę materiału ,tutaj nie ma czego się obawiać.Widziałem kilkaset takich przypadków i to nie tylko w osobowych , ale i w ciężarówkach . tak więc spokojnie nic złego się nie dzieje:up:

DragonBall

Cichy obserwator

Statystyka:
17.05.23 - 11:38:11
Wiadomość # 5

Witam, Panowie - normalny efekt zuzycie formy odlewniczej sluzacej do produkcji misek z aluminium - zagrozenia dla funkcjonalnosci miski niema to nie sa pekniecia miski tylko odwzorowane pekniecia ktore powstaly na narzedziu do produkcji miski :) Pracuje w tej branzy :)[COLOR="Silver"][COLOR="Silver"]

bambolo82

Cichy obserwator

Statystyka:
17.05.23 - 11:48:53
Wiadomość # 6
Strony:  1  

Administrator zabronił gościom odpowiadać na wiadomości! Aby się zarejestrować, kliknij link: rejestr

Uczestnicy

Driven by: SMF 4.22